Thursday, November 25, 2010

idaman kalbu si mak buyong

salam semua...

semenjak balik dr raye haji aritu, mood utk menulis kureng skit...keadaan diriku skrg...alhmadulillah cery bery dh xde, selsema pun dh ok tp nape suara ku masih sengau2 ek! hehehe...zayyan plak skrg tgh batuk2 plak sian dia...

ok...now dh masuk 26 weeks pregnant...dh 6 months ++...zaidi dh byk kali suh list barang2 apa nk beli utk dak kecit dlm perut ni...tp smpai skrg aku x list kan lg...cuma nye dlm kepala otak haku ni pikir nk beli BREASTPUMP! ha itulah idaman kalbu buat masa skrg ni...Insyaallah nk fully breasfeed my 2nd baby ni...maklumlah masa zayyan dulu hajat x kesampaian...smpai umur 3 bln je dia merasa susu ibu ni...sbbnye dia keliru puting...kan susah kalau maknye pun cetek ilmu pasal braesfeeding ni...walhal dulu masa dlm pantang susu punya la mencurah2 smpai tersedak2 budak tu minum...nk wat cmne bukan rezeki zayyan kan...tu la pasal nk sgt2 beli breastpump yg baru...skrg aku ada 2 pilihan samada

- medela-mini electric or spectra 3 breastpump...setakat ni, ini je la yg agak2 aku mampu nk beli...mana satu elok ek!...plis plis plis!

***td g amik darah kt kk dengkil...doktor takut aku ade thyroid..mintak2 result darah nnti ok...takutnye

8 comments:

atoyis said...

kita share satu nama yg sama..but my name spell suliana..hehehhe

kawan sulieana said...

atoyis,

nie pon suliana jugak... saja ja dia eja camtu... sulieana.. glamer siket.

kawan sulieana said...

suliana nie nama isteri Zaid Ibrahim from qlate.

Mieja@2001 said...

suee, suggestion dari akak:


kalau sue plan utk mengepam/jadi pengepam tegar, yg rutinnya satu hari setiap 2 jam mengepam akak suggest ambik double pam.

kalaou ambik mini e, functionnya utk pengepam yg dlm sehari 2-3kali sahaja mengepam, tak boleh heavy sangat, nanti cepat rosak.

kena survey funtions semua jenis pam, sebab setiap pam ada explain funtionnya. masih ada masa nak survey semua jenis pam dan funtionnya:):)

mar!ahaf!z said...

kawan maria guna spectra dkt 2thn, 2x pumping kat ofc, heavy duty! cuma berat sket, tgal je kat opis

IdaShah said...

hai.. salam perkenalan

saya syorkan guna spectra 3. saya pon guna (kat umah)...so far okey. yg manual saya guna medela coz sng bwk gi jenjalan

kawan sulieana said...

Thanks Ida...

selamat datang ke dunia Sulieana.

mamaqaireen said...

saya guna spectra 3..buat double pumping skali gus..yg penting masa pam jangan tensen2..nnt susu x mo kuar..kita kena relax je.... ^_^