Monday, December 20, 2010

26 weeks @ Hospital

aduhai kenapa malas sgt nk update blog skrg ni?...huhu, xpe lah aku citer lah sikit2 apa yg dh berlaku sebelum ni...ewah mcm la serius sgt...tp bg aku agak serius jugak la...hehehe

entri sebelum ni kan aku ade ckp yg aku admit kt sepital...ye alkisahnye masa hari kejadian 3/12 aritu kat ofis masa nk bangun nak balik tetiba mcm ade benda kuar, tp bkn la bb yg nk kuar ye, hihi...tetiba plak bleeding yg agak banyak...mcm air paip kuar, terus panik gilerrrrrrr ok...pegi toilet dulu n sah2 la darah yg kuar kan...laju2 g kt zaidi yg yg tgh tunggu kt luar ckp2 kt dia terus g hospital...alkisahnye kt sepital tu x payah la aku citer ye...hehehe...apa yg penting sesampai hospital...dengar je jantung baby sume ok kira dh syukur sgt...

mmg dh agak dh salah satu puncanye mungkin sbb uri bawah...mmg uri tu tutup terus laluan or jalan untuk bb nk kuar nnti...huhuhu...berkampunglah kt hospital selama 4 malam 5 hari...doktor pakar kata biasa dia akan tahan dlm 2 minggu jugak...tp since bleeding pun dh x de dia bg jugak kuar...fuh selamat...tapi kalau lepas ni bleeding lg dia akan tahan sampai aku nk beranak...haiyoooo...masa dlm hospital tu diorang dh bg ubat untuk matangkan paru2 bb...inject kat mont*t..dua kali plak tu...dia punye sakit tuhan je yg tau...masih terasa2 kekebasan kt mont*t ni...hahaha...

sepanjang dok hospital tu aku jd stress juga la sbbnye org lain masuk nk beranak...stresss tau tgk org sakit nk beranak ni...tetiba terus rasa nk operate je kali ni...huhuhu...nasib baik x kene tahan smpai 2 minggu...tapi x tau jugak coz aritu doktor ckp kalau 34 weeks nnti dh kene admit balik..x tau la camne... tunggu next appointment kat hospital 10/01/2011 untuk scan balik...


masa kt hospital my ofismate hantar bunga n card dari GM...tq banyak2

*** arini fisrt time mkn nasi padang coz ade lunch dgn TDM...pastu ade org paksa aku amik gmbr ngan TDM...konon nye dia soh baby dlm perut ni ambik berkat...hadoi la...

7 comments:

nurin jazlin said...

ambik berkat che det ke? belasah je la.

Raptor 7 said...

takde kena mengena!! hahaha..

nurin jazlin said...

tu la amien, konon ambek berkat dengan mengaji lagi bagus.. itu baru berkat. hehehe

SSulieana said...

tak salah ambik berkat ngan org bijak pandai juga....

Raptor 7 said...

whateva la sulie oii, janji hang hepi sudah..
kalo hang nk anak hang suka makan begedil, sila amek barakat dari nandre. wahahhahaha....

Mieja@Amiizaa2001 said...

take care sue.....placenta previakan?
kena rest byk2.....:)

hantu kak limah said...

amin,

sulieana memang selalu berdamping dengan org bijak pandai. hang ni.

dia memang selalu baca buku-buku kepimpinan supaya anak dia menjadi seorang pemimpin yang berjaya di masa depan