Tuesday, April 19, 2011

i luv breastfeed my little princess auni

Alhamdulillah...kali ni Allah permudahkan urusan penyusuanku untuk Auni...pengalaman menyusukan zayyan dulu sgt2 la membantu untuk anak yang kedua ni...dulu zayyan masalahnye dia keliru puting...kali ni untuk auni aku bagi dia botol susu jenis MAM...sekali bagi je dia terus nak...mintak2 boleh braestfeed  dia sampai umur dia 6 bulan, setahun dan InsyaAllah sampai 2 tahun...kali ni xde lg rase sebak sbb bg anak minum susu FM...kalau tinggal anak kat neseri pun kite x rase sedih sgt or rase jauh ngan bb...sbb kita tau yg anak kita still minum susu kita...

hari2 dok mengusung benda ni dtg ofis...

yeaaayyyy!!!!! saya suka minum susu mama saya...

***Ya Allah permudahkanlah segala urusan ku...

18 comments:

nifalnin... said...

insyaALLAH, auni leh minum shushu mama dia sampai 2 thn... hehehehhe... kuatkan semangat sebab azam dah ade tu... heheheh... gud luck sulie...

MommyAqil said...

Gud Luck Sue...InsyaALLAH Allah permudahkan segalanya..Sue pakai pump jenama ape ye..nak buat preparation gak utk 2nd baby walau belum prgnant pon lg..hihhi..

Amiizaa2001 said...

alhamddlilah sue dah berjaya:):)

SSulieana said...

Niza-ye insyaallah nnti auni bijak mcm hayyan...pastu nnti bleh ckp mmmah mmmah...antu k.limah...hahahaha

SSulieana said...

aida mommyaqil-sue guna spectra 3...so far ok...lgpun kita boleg buat double pumping skali...chaiyok aida utk 2nd bb...hehehe

SSulieana said...

k.mieja - Alhamdulillah kak...tu sbb sy suke skodeng blog akak...kena byk belajar lg ni...

amien7 said...

alamak, entry kaum ibu.. nak komen ke tak ek.. huhu

nifalnin... said...

amien,

sila komen skang.. sebab ko pun dah tergolong dlm geng2 ibu nih... sila2... hehehehhe...

nanti ko leh tulis n3 "i luv look at my wife breastfeed our kid"

amacam...

Jasfyra said...

chayok2 sulie..

SSulieana said...

amin - betul kata niza tu...amacam...ada beran nk komen...hehehe


zura - tgh chayok2 ni...InsyaAllah..

Cromok said...

betul la amien,

hang nak menyusukan anak hang pon, dah tak buleh, anak hang pon dah besaq.

cuma kita buleh buat susu dalam botoi je la. atau kalau hang nak kongsi pengalaman real hang pon buleh jugak.. takda masalah.

sekarang ni dr puan pon tau sakit tuan, dr tuan pon tau sakit puan...
duania tanpa batasan nie memang beginilah cheritenye.

yang penting Pirates of the carribean akan keluaq tak lama lagi.

yeop said...

kepada rakyat negeri Perak,

Selamat hari jadi kepada sultan azlan shah, besday dia hari nie.. ada pertandingan panjut kat tepi sungei perak kat Kuale.

amien7 said...

tadi aku layan amazon.com nak beli buku untok kutub khanah aku bekerja ni. tetiba terjumpa satu tajuk buku ni macam best je. tajuknya ialah:

"History of the breast"

aku rasa ada kena gak la ngan entry sulie ni. cayalah aku!! sila klik link dibwh untok mengoder buku tersebut. keh keh keh...

Amazon books

SSulieana said...

eleh terjumpa konon...ntah2 mmg ko cr kan...syabas la amien...at least ko concern jugak la ngan entry aku ni...hiks...hidup breastfeeding!!!!

@e_da said...

alolooo comeynya damia... bagus tu sue teruskan usaha... mcm ida dulu terkilan tak sampai setahun.. tp takpe la kita usaha mana yg terbaik..

Tayar Soton said...

Itulah Librarian,

serba serbi kena tau, walaupon bukan bidang kita, itu pon kena tau. bak kata org la, Librarian nie seorang yang ada maklumat dan buleh cherita la kat org lain tentang apa yang kita dah discover.

Rajen-rajenlah cari info, baca info dan terokai info tu, kita buleh jadi Library bergerak...

tengok macam Niza, sekarang dia dah rajen baca buku, tu yang dia dah suka buat ulasan buku. Niza, cuba cari member aku nama dia Uthaya Sankar SB - seorang berbangsa India tapi minat sastera Melayu. Blog ada, FB pon ada...

SSulieana said...

eda - tq eda...mmg terkilan sbb ms zayyan dulu tu mmg x byk info yg kite tau pasal bf ni...xpe nnti utk 2nd bb boleh cuba lg

tayar soton - ye la bagus jd librarian ni...boleh gak tau byk info...yg bestnye nnti boleh menurun kt anak...mcm zayyan la, bgn tido cr buku dia, balik dr taska pun mesti nk cr buku dia...ni sbb ms peknen asyik tgk buku la ni...hahaha

Buku Tiga Lima said...

Satu buku kita kena amalkan...

Buku yang ada 114 surah tu adalah buku yang paleng mujarab dan magnificent.

selamat beramal