Thursday, January 26, 2012

Cuti @ CNY

sakan cuti nampaknya...harini aku baru masuk kerja ye...mengalahkan orang lain yang raya kan...hehehe. cuti lama kalini kami sekeluarga balik ke utara...misi utama balik kedah sebab nak g wedding my offismate kat Perlis...fuh jauh sungguh perjalanan...nasib la rumah mak mertua di kedah, tak payah la nak susah2 dok kat hotel bagai kan...jimat2...

Kami bertolak hari Jumaat lagi...dalam kol 8 pg gerak, sampai di kampung dalam pukul 2 ptg...Alhamdulillah perjalanan kami agak lancar, anak2 pun behave je sepanjang perjalanan...Sabtu keesokannya pergi lah kami ke Perlis...Alhamdulillah sekali lagi...kawan aku ni dah pun selamat bernikah...semoga perkahwinan korang kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

Sepanjang dok kat Kampung kali ni, Zayyan lah orang yang paling happy, biasalah banyak yang melayan kan, kawan2 pun ramai...paling best asyik la naik motor, kejap pak long bawak, kejap pakcik dia bawak, kejap dengan abah, tak kesah lah dengan sapa pon janji dia dapat naik motor...Adik pulak jenuh mama nak mengawal dia...sangat aktif si kecik tu, pantang nampak pintu je nak keluar...hadoi loteh aku...ermmm lepas ni tunggu la raya plak baru balik...adik pun dah berjalan kot...InsyaAllah...

Hari selasa sempat kitorang pergi padang besar, pergi dengan abang ipar...tak shopping apa sangat pun...jalan2 je...beli baju adik je...geram tgk baju2 budak pompuan tau...sabar2...hari rabu pulak baru kitorang gerak balik ke k.l....itu saja lah cerita cuti kami...akhir sekali mestilah ada gambar2 yang x seberapa untuk tatapan korang...Chewwwaaahhhh....







odw g perlis...macam auni je yg amik gambar ni hehehe



pengantin...acik shimie with auni


olo auni pejam mata pulak...

masa ni dia dah x mo dok diam...lenguh tangan aku dukung dia ni...
pengantin with officemate...zayyan ngan pengantin lelaki...


masa ni dah nak balik tapi zayyan tak nak balik pulak...nak berkepit ngan pakcik din dia...
mama with anak daranye...suka gambar ni...cilok from FB k.maziah...hehehe

gambar penutup...suka jugak ngan gambar ni...tq k.maziah coz tolong snap pic kami...

5 comments:

Seri Nuang Shah Alam said...

mai cek mai...

syoknya jalan-jalan ke utara tanah ayer... meraikan walimatul urus rakan sekerja, cik shimut dan din kulat.

tahniah kepada mereka berdua atas kelangsungan majlis walimatul urus yang julung-julung kali diadakan bagi cik shimut. tahniah kerana sudah bergelar puan shimut.

nampak ada gambar tuan haji kat belakang suli tu. itulah antara wakil-wakil dari pejbat sekerja yang menghadiri majlis tersebut.

semoga kekal berbahagia dan panjang jodoh kekal abadi. amin

- Air Supply

anie said...

muka auni sejibik muka mama dia...
abg dia pulak sejibik muka papa dia...

Maulud Nabi said...

anak papa dan mama... heheheh

ataupon ikut muka tok dia.. budak-budak nie, masa kecik lain, bila dah besaq, dia dah rope lain...

macham aku kecik-kecik la, muka macam cina... anak jepun, bila besaq macam lain dah dah.....

MommyAqil said...

Wahh bestnya ke Utara...tu la muka auni n zayyan muka su la...sebiji ...hihihi...

The Corrs said...

hehehehe, tunggu besaq sikit, mungkin dia berubah ikut muka zaidi...