Monday, June 18, 2012

Alhamdulillah usiaku bertambah lagi @ zoo negara

salam Isnin semua...alhamdulillah hari sabtu lepas bersamaan 16/06/2012 bertambahlah lagi usia ku...Terima kasih Ya Allah kerana masih memberi ku peluang untuk hidup bersama-sama orang yang tersayang...Ku Mohon padamu Ya Allah agar panjangkanlah usia ku dan murahkanlah rezeki ku...Amin...


Nak cerita Sabtu lepas sempena my besday tak tau nak pergi mana...akhirnya bawak la anak2 pergi zoo...haaaa besday girl celebrate kat zoo?hahaha ada aku kesah...yup aku lain tak macam orang lain yang celebrate birthday makan2 kat tempat special bagai...en.zaidi dah bawak g  jalan2 pun dah besaq rahmat okeh!aku cuma mintak doa dari dia ja sempena besday aku...

ok cerita pasal pergi zoo ni sebenarnya abah depa ni nak bagi zayyan naik tram dlm zoo tu je...pastu tengok zirafah dengan gajah je...tu je...tak larat pun nak jalan satu zoo tu...letih...





mama dengan adik...ok muka ku di saat umurku genap 31 tahun...tak kisah dengan umur yang makin meningkat janji hati maintain berjiwa muda...kekeke




abah nak bagi gajah makan tebu...derma la 3 rgt...lepas abah bagi makan ramai pulak yg mengikut termasuk family sebelah tu...hihi




adik dpt pow abah ulat (mama la yg mintak,adik mana pandai mintak kan hehe) abang plak dpt tiger...abah layankan je...tq abah!



5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

zoo best srkg kan!

eMMe said...

hepi bursday...
kite sebaya kan... 1981 kan..kan??

paip ayer karat said...

ya, suliea laher tahun 1981...

zoo negara tak macam tahun 1984 dulu ni, dulu aku pernah pi tahun 1984, memang zoo yang biasa ja, tak macam la nie, macam-macam ada..

atau pun tengok cherita masam-masam manis, p ramlee dating kat zoo negara lepas sekolah tengah hari... hehehe, kan zoo to nampak kosong ja, apa pun tadak...

itulah perkembangan semasa, macam KLCC tu dulu tempat race kuda... org puteh suka tengok race kuda. last last org melayu ambek tanah tu, buat KLCC...

la ni race kuda kat putrajaya ka, kat equestarian club... jadi kelab org kaya la kot...

tong cat karat said...

sulie ni org unik ni, sebab dia suka nak pi zoo negara tengok alam fauna dan flora semula jadi dan buatan manusia.

dah jadi Rakan Zoo Negara ke?

anie said...

wah bagus lain dari lain...ok la tue bzday gie zoo..sebab anak2 yang paling suka pun..kalau gie makan2..anak2 kurang layan sikit lebih2 anak anie..;)
nway hapy bzday ya...