Monday, June 25, 2012

Felda Trolak - Sungai Klah Hot Springs

Sabtu lepas, akhirnya sampailah jugak kami ke dua buah felda di perak...sebenarnya dok la berkira2 nak pergi ke taknak, nak pergi tak nak...sebenarnya ada kenduri rumah pakcik kat felda trolak...my kazen kawin...lagipun dah lama sangat tak menjejak kan kaki kat sana...wah orang felda dah maju kan...dah xde dah rumah asal felda yang kayu tu...ye lah semua pun dah byk berubah...


kitorang bertolak dari tol putrajaya pukul 9.30 turun kat tol behrang ikut jalan biasa terus menuju arah ke sungkai...janji dengan kakak tunggu kat tol behrang sekali bila kami dah sampai behrang dia baru dekat sungai buloh...so kami decide tak payah tunggu kakak...bukan apa aku takut sesat...Alhamdulillah tak sesat pun...yang sadisnya trip kali ni xde langsung gambar...lupa nak cas bateri kamera, bateri handfon pon kong...bagus pastu menyesal tak sudah!...


aku dari awal mmg dah stanby baju lebih untuk budak2 ni...sebab cadangnya nak pergi Felda Sg.Klah  pulak...mau mandi manda di Taman Rekreasi Air Panas (TRAP)...pergi dengan kakak aku yang duduk di Ipoh...pergi dua family je...yang lain2 ada hal tak boleh join...huh rugi korang tau!pukul 1.30 terus gerak dari felda trolak ke felda sg.klah...


tiket masuk ke Sg.Klah Hot Springs ni untuk Dewasa RM 12.00 dan untuk Kanak2 RM 10.00...mahal bebeno yang untuk kanak2 tu kan...ye lah yang seronok lebih pun kanak2 kan...elok benar la tu...hahaha....ini first time aku masuk...budak2 je yang mandi aku ngan zaidi tak mandi pun, zayyan kazen dia jaga...Auni pun first time main air ni...seronok je dia...rugi betul xde gambar tau!mandi sampai kecut2 tangan depa...




Photos of Felda Residence Hot Springs, Sungkai
This photo of Felda Residence Hot Springs is courtesy of TripAdvisor


gambar pun google je...pool dia sgt besar....tak dalam pun mmg untuk kanak2...tapi yang sebelah kanan yang dlm gambar tu agak dalam untuk dewasa...air yang kat dalam pool ni tak panas kalau nak yg panas dia ada macam kolam kecik2 luar dari kawasan pool ni...best!

3 comments:

eMMe said...

Dah dekat umah saya kat Slim River..
dulu penah gi..sunuk gak... mandi manda skali skala gini kan...

~aYu~ said...

baru gi bln mac aritu. sgt seronok dan santai jek.. leh rendam kaki dan rebus telur.. ;)

marshall stephen said...

sg klah nie, wah sulie dah samapi rupanya, nampak gayanya buleh mintak sulie jadi tourist guide la untuk program kita nanti nie..

amacam sulie, buleh ka? aku calonkan zaidi sebagai kereta marshall utk geng-geng konvoi nanti...