Wednesday, August 29, 2012

sehari sebelum menjelangnya raya

Alhamdulillah tahun ni dapat jugak aku berbuka puasa di kampung halaman aku dan lebih penting opkos la dengan mak kan...dapat la hari terakhir berbuka tu kami adik beradik berkumpul beramai-ramai...cuma 2 family je yang xde...tapi tetap meriah...family aku besar maklumlah ada 11 adik beradik, kalau sorang dua family tu xde memang tetap nampak meriah...

hari last berbuka tu kami makan nasi beriani muar...abang yang dok kat muar dan wife dia yang bertungkus lumus masak...sangat lah sedap...masih teringat2 sampai sekarang...sebelum berbuka sempat lah kami semua adik beradik buat tahlil sikit untuk ahli keluarga yang telah tiada...






selalu nasi ambeng je kan mkn dlm dulang...tp nasi beriani pun kitorang belasah makan dalam dulang...ni namanya merapatkan silaturrahim...






hasilnya adalah licin...bertambah2 kitorang makan



nampak tak auni tu...ngangkang ye ko mkn dik...hahaha



my niece!



budak ni org tgh baca tahlil dia dah ngap dulu...



dia makan pun licin...siap bertambah...Alhamdulillah!





***pics raya next entry ye...


3 comments:

eMMe said...

pandai auni makan sampai licin, tgk takde pun nasi yg tumpah, kalo de pun skit la... hehehe... nasi beriani pun leh gak kan makan dlm dulang, hehehe.. jimat air tak yah basuh berpinggan2, hehehehe...

:: Mrs.Eady :: said...

lama tak mkn nasi ambeng nih...dulu masa arwah atuk ade je selalu buat..

ambeng mak limah said...

wah, layan ni ambeng nasi briyani...

auni makan 29 butir nasik ja, tu yang licin tu.

talam pon kena basoh jugak, sebab dia besaq..

nasik ambeng aku makan awai tahun dulu rasanya, makcik belakang rumah buat kenduri kenduri cucu dia...ambeng ambeng, kena cari daun pisang la...