Tuesday, September 11, 2012

Budak yang menggeramkan aku!


gambar masa raya kedua kalau x silap...budak kenit ni sangat menggeramkan aku tau...nasib je ni ambik gambar dia elok...kalau tak selalunya gegar2...peel dia masa cuti raya kat kampung aritu sangat super duper aktif! masa tido je dia diam...kakak aku siap cakap dia letih tengok keletah budak kenit ni...ko letih la haku ni lagi2 letih tau...

masa balik kat kampung kedah lagi la...tempat feveret dia adalah tangga...dah la tangga jenis tinggi...tau2 dia dah hilang...tetiba dengar dia panggil ma, ma....sampai tangga atas terus dia naik...bila kita nak ambik dia, boleh plak dia menggeletis kesukaan...ko x tau mak ko ni dah nak tercabut jantung tau...kalau dok kat sofa lagi la...dia boleh terjun je bila nak turun...mak mertua aku terkejut tengok peel cucu dia sorang...siap dia boleh kira dulu sebelum nak terjun...'tu, we, ga'(satu, dua tiga la tu)

paling tak best masa pergi raya umah maklong dia...pecah sebijik pinggan ko!...pulak tu pinggan ventej plak...hadoiiii anak oi...cepat sungguh tangan tu...siap aku bisik kat zaidi...'Yang bayar balik pinggan tu...mahal tu...ventej tu'...zaidi cakap, alah paklong banyak duit...hahaha

dua tiga harini dia tengah demam...tak tau la demam apa...ke nak pandai cakap...sekarang memang tengah belajar cakap...'ma tit' (ma sakit), 'ma na ayyer' (ma nak air)...'memen' (Ultraman)...'ma nak tuuu'(nak susu)...haish gerammm budak ni!

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tembom!

anie said...

memen tu yang xtahan...budak skrang memang wajib pandai sebut ultraman kan...
kalau zarah sebut max-max je..sabo jelar

geng ultraman said...

ultraman taro... ultraman mebius.....

eMMe said...

geram...geram..auni ni sgt2 keletah.. tgk pada cite Sulie, hope anak2 saya nnt pun cam Auni, comel, tembam, cerdik, n ceria...dan lain2.. seperti anak2 org lain gak..