Thursday, October 11, 2012

Budak ni hantu air

Salam Khamis...lama x berupdate...dua tiga hari yang agak memenatkan...nanti2 aku cerita kalau rajin ye...hihi

Sekarang nak cerita pasal si kenit aku yang suka sangat dengan air atau bunyinya lebih kepada ayyer...nampak air kat mana2 je terus cakap ayyer2...tak kira la longkang besar ke longkang kecik ke terus dia cakap ayyer...macam tau2 je dlm tu ada ayyer kan...nampak air sikit tempias2 dari hujan pun akan cakap ayyer...apatah lagi air dalam bilik air kan...pantang lepa budak ni...kalau baju comot nak bukak suruh tukar lain pun masalah...dia ingat kita bukak baju sebab nk suruh dia mandi...memang mengamuk sakan la...stress mak ko nak...

ada sekali tu masa aku tengah solat tetiba aku dengar dia dah ada kat bilik air...ini salah aku jugak sebab sapa suruh lupa tutup safety gate tu...tak tenang terus aku solat...sabo je la...sempat lagi aku ambik bukti...hahaha

*

*

*

*

*






tu tengah terbongkok2 ceduk air dalam baldi



bila kantoi ngan mama boleh pulak nak buat peace ye...habis lencun baju semua...

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tak bleh biar toilet terbuka nie.hehehe..bahaya!

MommyAqil said...

Dah lama tak singgah sini..Auni dah makin ayu..comei..Tp bahayakan Su..lepas ni kena selalu tutup pintu toilet tu kan..

eMMe said...

SSulie, jgn biarkan pintu toilet terbuka..bahaya, tgk tu baldi besar tmpt tadah air, sangat mengerikan... takot la....

Bitt (doubeIS) said...

kena tutup pintu toilet selalu la gamaknya nih ehhehe

Diploma Pengajian Awal Kanak-kanak said...

kak sulie,

takpa, tong ayer tu tinggi, dia tak buleh chapai lagi.

kalau buleh letakkan besen yang rendah sikit, besen bagi mandi budak kecik tu.. letakkan kat situ, bior kan dia main sambel duduk.

bagi abg dia tolong awasi pergerakan dia na..