Wednesday, January 9, 2013

siap sedia untuk berpindah rumah - IKEA

Bulan depan InsyaAllah kami akan berpindah rumah...bukan pindah jauh pun, masih di Apartment yang sama tapi blok lain dan level lain...Alhamdulillah rumah sekarang dah ada penyewa...mintak2 bakal penyewa tu ok la kan...byk persediaan nk kena kami buat...nak renovate rumah yang bakal kami masuk bulan depan...harapnya sempat la nk renovate bahagian dapur dan cat dinding rumah sebelum masuk nnti...sempat la juga pergi Ikea hari tu sbb nk cari idea hias rumah kami yang sgtlah sekangkang kera tu...hehe...


abah tengah survey dapur untuk table top punya...yes dia pun dah berkenan dgn dapur tu brand Europa...beli siap2 sebab nnti senang kerja orang yang nak renovate dapur untuk ukur bagai...kena cari hood plak lepas ni...




ni dekat ikea...anak2 bila dapat lepas mcm ni la gayanya...nangis org ikea tengok...huhu



teringin nk sinki mcm ni...



tv kabinet...pun dh beli tapi beli kat kedai perabot biasa...



cantik la pulak kan cermin tu....




sempat lagi posing...ahaks!


macam2 benda nk kena buat kan kalau nk pindah rumah ni...malas nk mengemas iya jugak...huhu

7 comments:

anie said...

kenapa pindah?
pic terakhir tue..auni n zayyan duk dalam baby cot kan...?...bukan main suka diorg..hahaha

SSulieana said...

anie-hehe igtkan x perasan budk 2 org tu...letak dlm tu sbb asyik nk lari2 je...hahaha

~MommyAida~ said...

hehe..dah nak pindah rumah?aida pon kalo boleh malas gile nak pindah sbb barang banyak sangat nk kena punggah ..huhuhu..selamat mengemas ye n selamat pindah rumah jugak..happy tgk budak2 berdua tu main2 kat IKEA..amik konsep IKEA bez kan..

SSulieana said...

aida-lama dah pindah randah ni...malas betul la..tp terpaksa...hehe..suka cuci mata kat ikea dan suka barang2 comel dia...

anzalna said...

fuyo, kak sulie pindah rumah la. caya la.. kak sulie skrg dah ada dua rumah... kak sulie dah jadi tuan tanah kedaung ni...

kak sulie pindah mana plak ni? rumah baru berapa ribu?

apom balik 2.40 said...

kak sulie posing tu macam pengantin baru punya stail la.. hehehehee

sinki macam tu berapa ringget? nak beli jugak la...

myasara said...

syoknya pindah..aku jua yg masih tak pindah2..huhu