Monday, May 20, 2013

Zayyan dan keputusan Periksa Penggal Pertama

Assalamualaikum semua...

Minggu Lepas Zayyan dah start periksa penggal pertama, hari sabtu hari tu adalah hari mengambil report Card dia...wah pantas betul la kan...Anak baru sekolah tadika 4 tahun, tapi bukan main berdebo lagi aku nak ngadap cikgu dia nak ambik report card dia...huhu belum lagi dia dah besar nanti...macam ni lah rupanya perasaan mak2 kita kan...

Aku x bagi high expectation sangat kat zayyan...sebab dia baru 4 tahun kan...so aku agak result exam dia mesti xde A ni, ntah2 banyak C je...haih negatif betul la mak ko ni Zayyan...huhu...tapi Alhamdulillah result dia Xde pun C...Syukur ada A dan B je...Cikgu Frust sebab Matematik dia dapat B, Cikgu dia cakap memang dia jamin zayyan boleh dapat A, dan cikgu cakap mungkin hari tu dia demam...memang dia demam pun masa exam tu...sian dia

sebelum sign report card dia...tanya la zayyan macam mana...cikgu kata dia suka zayyan sebab zayyan antara student yang cepat belajar...dan sekarang zayyan dh boleh baca sikit2...zayyan dah nak masuk buku ke-3 Bacalah Anakku...zayyan dalam kelas sangat talkative...terkejut juga dengar cikgu cakap tapi bila luar kelas dia pendiam dan pemalu...eceh...pemalu macam mama...

mintak2 zayyan dapat kekalkan prestasinya sampai bila2...


Thumbs Up!!!!

4 comments:

mak uda said...

good job zayyan..hebat la zayyan..Adam dok main je kejenya kat sekolah..pastu nangis..tu je la kejenya..haha

~MommyAida~ said...

wahh terbaik lah Zayyan..bagus-bagua..teruskan belajar n jadi budak pandai ye sayang..

amy suhaiza said...

terer la MZ ni, buleh jadi prof nanti ni...

eMMe said...

Salam Sulie...
tahniah punye anak yg pintar..
teruskan! moga terus jadi anak yg berjaya dan cemerlang... make ur mum hepi ye Zayyan.. Auni mane?