Friday, August 16, 2013

Menjelang Syawal 2013

Hai Hai Korang....Selamat Hari Raya...Macam Mana raya raya korang korang semua...aku macam biasa je setiap tahun meriah le...maklumla adik beradik ramai...hehe

ok la sebelum tu kasi warm up sikit blog ni dulu dengan gambar sebelum raya ek...hehe 

tapi nak cerita dulu, tahun ni Alhamdulillah dapat lagi beraya rumah mak kat perak, sehari sebelum raya dalam pukul 3 ptg baru bertolak balik kampung, my husband kan pekerja cemerlang, org dh cuti raya dia masih kerja lagi...huhu...so sampai kampung ngam2 dh nak berbuka puasa...haha i like...tinggal makan je kan...haha

sepatutnya raya tahun ni turn rumah my mertua, tapi setelah di bincang2, kalau raya kat kedah dulu nnti raya ketiga baru balik perak...kalau raya ketiga kat perak dah xde sapa sangat kt kampung, x best

Raya dulu kat perak sempat la jumpa adik beradik walaupun x semua yg ada...yg penting makan di pagi raya tu ada ketupat nasi ye...huhu tekak aku x leh terima lemang la wei...dah dari kecik mak aku sumbat ketupat nasik nk wat camno?

kesimpulannya raya kat perak dua malam je, tapi kat kedah dapat 5 malam okay...ha mestila my husband tu puas dok kampung dia 5 malam kan, tu yg dia x kesah raya perak dulu..eh ye ke x kesah..hehe

ok ok dah dah melalut...jom tengok zayyan buat ketupat plak...







zayyan and cousins...masukkan beras dlm ketupat...lepas tu habis semua beras bersepah2...main je lebih depa ni...




ni antara ketupat yang aku sempat anyam...comei wei



siap untuk masuk beras dan di rebus...


dah tu je dulu ye...entry gambar di pagi raya akan menyusul kemudian...

3 comments:

eMMe said...

Salam Aidilfitri Sulie!
wah! bikin jeles je, pandai ek nganyam ketupat..
cantik lak tu...

~MommyAida~ said...

Wahh meriah jugak kat Kampung Su ni..Zayyan pon sibuk nak isi beras dlm ketupat..Adik mana?hihihi..takpe su,dapat tiga malam kat Perak kat kedah 5 malam pon takpe..janji raya pertama dengan famili tercinta..hihihi

Lars Ulrich said...

kelas kak sulie ni, mesti banyak cerita pasal raya ni.. tengok kat FB pun dah banyak tu.