Thursday, December 19, 2013

Lepak-lepak di Port Dickson - TM Resort PD

Halllooooooooo....eh Assalamualaikummmmm...eh masih bernafas lagi rupanya tuan blog ni ye...kiki...yeye alhamdulillah aku sihat...hehehe...kan kan penyakit M dah dtg dh...aduhaiii ok ok kalau boleh nak habiskan cerita2 tahun 2013 ni...rupanya ada lagi cerita yang aku tak entry kan...eceh...malas ckp la malas kan...hehehe...

Ok ni kisah Jalan2 santai2 lepak2 geng Kelab Tepi Tasek hari tu...oh ya lupa nak bgtau yang geng2 ofis aku ada tubuhkan satu kelab yang di namakan "Kelab Tepi Tasik"....ahli2 kelab terdiri daripada mereka2 yang suka jalan2 lepak2 santai2 dan yang penting berkepala gila2...hehehe...untuk pertama kalinya kami pergi yang dekat2 je dulu...PORT DICKSON...

Duduk kat TM Resort...dekat TM Resort dia macam unit apartment, satu unit ada dua bilik...kitorang stay satu malam je...tu pun puas main air...jom tengok moment2 kitorang kat sana ye...






ni salah satu bilik dalam apartment tu...satu bilik ada katil queen, satu bilik lagi ada dua katil single...aku share dengan sorang lagi officemate... 




view dari balcony...bukak pintu terus boleh terjun kolam...





budak 2 orang dh tak tahan sgt nk main air dah




suka adik ye...dok dlm pool budak2 pun nk pakai pelampung la kan...hehe





abang ngan abah kat pool dewasa...




ni pagi2 masa hari kedua...mandi laut pulak...tapi zayyan langsung x heran dgn laut...main pasir lepas tu mandi kolam jugak yg best




main pasir lagi




geng2 opis...anak dara belaka, kecuali suar merah yg tgh peknen...hehehe




sukaaaaa.....auni takut mandi laut!!!peluk mama kuat2

frust pulak rasa x join naik banana boat ni...kebetulan hari yang sama kitorang pergi ni ada budak dalam umur 2 tahun mati sebab bapak dia bwk naik banana boat tu...huu mcm2

laki bini...hahaha...abaikan muka ku yg comot tu ye...



dah nak balik...ha siap ada banner lagi...punya ramai yg join tapi yg dapat ambik gambar yg ini je tinggal...yg lain dh balik...hahaha

Ok itu saja...Insha Allah next trip tahun depan akan ke Pulau Pangkor...yeahaaa!!!

Psssttt - esok hari terakhir kerja sebab nak habiskan cuti...yahuuuu...2/1/2014 baru masuk kerja balik...ermmm x berupdate jugak la blog ni...huhuhu


5 comments:

Mat Tahir said...

wah syoknya berjalan-jalan ke PD bersama ahli kelab yang baru ditubuhkan ni.. Tahniah kepada semua ahli kelab yang menyertai...

Lu org semua Terbaik lah!!!!!...

Layan.... Zayyan...hehe

SSulieana said...

ye semua terbaikkk!!!

~MommyAqilMedina~ said...

wahh seronoknyaa..happening tengok..Zayyan sama dengan Aqil..tak heran dengan laut..tak suka sebab masin dan kotor..isy..isy..hheee..
tapi yang pasal budak 2 tahun mati tu,aida ada dengar jugak..tak sangka kan..huhuhu..Banana boat tu memang best tau Sulie..rugi tak naik..heheee

ietams said...

singgah sini baca entry psl tm resort..
oh sri intan management lagi ke yg handle tm resort ni.. sbb petghan tahun lepas tm resort langkawi kate sri intan dah tak manage dah tm resort.
katenye staff TM mungkin dah tak dpt rate diskaun yg sama mcm dedulu.

Anonymous said...

Bole jelaskn tak brape org pergi n brape kos mnginap n aktiviti kat sana? Sbb igt nk wat familyday kat sana bajet dlm 40 org tp x tau kos brape..