Friday, December 5, 2014

Welcome December-Balik Kampung-Macam2 Kisah

Assalam Semua

Selamat Hari Jumaat Yang Indah...Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa kita semua. Ampunilah dosa kedua-dua Ibu Bapa kami, ahli keluarga kami, saudara dan sahabat kami...Aamiin

Ok Back to the story...pejam celik, pejam celik, cepat je dah masuk bulan december kan. Kalau tengok Jumlah entry dari bulan january smpai dec bulan 2014 ni...ermmmm sedih sgt kot...tak macam awal2 berblogging dulu...semangat je kan...InshaAllah kita tengok pencapaian untuk tahun depan pulak ek...hihi

Ok minggu lepas kami adik beradik pakat balik kampung sebab ada kenduri my cousin...tapi tak semua dapat balik...but tetap happening jugak lah rumah mak...dah cuti sekolah ni biasalah kenduri memanjang kan...eh suka je kalau ada kenduri ni...makan free sapa x mau...hehehe...jom tengok gambar sambil kita cerita ceriti sikit...amboi bahasaaaa...





sebelum balik kampung kita breakfast dulu...amboi zayyan manja mama ni...ehhhh tembun sungguh aku kan...tu semua salah camera tuh...ahaks






3/12/2014 hari lahir mak...sempat beli kek...potong kek in advance la kiranya






Sabtu malam ahad - kecoh giler ngan cucu-cucu yang tak sabar nk makan kek...Selamat hari lahir mak...sayang mak dunia dan akhirat!!!






tak plan pun nk berbabeque...tiba2 je abg beli kambing ngan hot dog...panggang atas grilled pan atas dapur jer...senang...masa makan ni pulak hujan...amboi sedap sungguh...licinnnn




keesokannya pulak pergi makan kenduri...my sis and niece





mama dan auni...nasiblah lah budak ni ramai org geram kat dia pakai tudung nih





the pengantin...kat kg aku mmg sempoi...memang bila pengantin sampai je otomatik ada yg tarik kerusi suruh pengantin duduk dulu sebelum pergi ke pelamin yang betul...hehehe...termalu2 pengantin






sebelum pengantin sampai...jom bergambar dulu...sempoi pelamin, buat sendir rasanya






balik dari kenduri wefie adik beradik and niece...haha xde keje




okeh btw tahniah utk dua org my niece ni yg dari kiri Nur Shuhada Aniza (3A 2B) dan sebelahnya Aina Safiah (4A 1B) utk result UPSR...cousin rapat dua org nih





Yeayyyy....mama berjaya pujuk potong rambut budak busuk nih....hahaha...


ok itu je ye

-EndWithLove-

8 comments:

Kakzakie said...

Beruntung kita ada kampung kan Sulie. Moment indah yg sukar digambarkan setiap kali balik kampung adalah suasananya yg tak ada di bandar.

Mia Liana said...

wahhh seronoknya kat kampung... macam2 aktivti...


p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

Maria Firdz said...

Best aktivti di kg... Sy x smpat lagi nk up entry...
Psst: Salam ziarah dari blog mialiana.com... Keep blogging and have a nice day... (^_^)

Zana Hassan said...

Salam ziarah dari blog mialian.com
Bestnya dapat balik kg kan hehe..


Kalau sudi jemput ke blog zh ye hihi..
http://zanahassan-zana.blogspot.com/

Cikgu Norazimah said...

bestnyer balik kampung ;)

Jemput join segmen CN yer ;)

http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

mama maman aka yana said...

seronok balik kg... huhu

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Wahh..meriah!!seronotnya walaupun tak dapat balik semua kan..aktiviti BBQ tu memnag wajib ye Sue, kalau berkumpul konfirm ada..hehe..makanan plk semuanya sedap!pengantin pon cantik je dengan kaler purple tu..hihihi

*Auni memang comel la pakai tudung..Mama pon nampak muda ber wide shawl!cantik!

Azian Elias said...

salam kenal..


balik kampung ni memang the best part lah kan.. esp bila dah berkumpul semua..meriah.. hingar bingar gak lah.