Wednesday, January 7, 2015

First Day @ Tadika Restu Aulad

Assalam

Semalam zayyan dan Auni dah start pergi school baru. Tadika Restu Aulad pilihan untuk anak-anak kami. Dekat sangat2 dengan rumah, sebenarnya sebelum ni dah 2 hari diorang start masuk tapi sekolah tak start lagi kan. So Officially 5 hb tadika diorang dah start persekolahan walaupun sepatutnya start 12hb kan. Tapi minggu ni lebih kepada orientasi la untuk pelajar. 

Macam tak percaya la anak dara ku dah sekolah...sedih la kenapa cepat sangat adik besar ni...hehehe...jom tengok gambar


Ada kisah darama air mata budak ni pagi tu. Abang tak dapat lagi baju uniform, baju sukan je yg ada. Melalak tak nak mandi sebab dia tak nak pakai baju uniform dia ni. dia nak pakai baju sukan macam abang jugak...no no no...adik dah ada uniform kena la pakai...pujuk2 dengan kuasa veto mama berjaya jugak pakaikan...huh stress jer...zayyan mmg idola dia...semua pun nak sama mcm abg...masa ni mood dah ok la tuh





Zayyan macam biasa, tak suka nk ambik gmbr...Zayyan pun dah 6 tahun...sob sob sob!!!





Sampai2 sekolah , Teacher pakaikan nametag...sementara Teacher nak ingat nama tu kan





Oloh oloh takut ke dik...Good girl kan adik tak nangis pun...




Kelas Zayyan kat atas, kesian dia takde kawan. Tak kenal lagi kan...semua kawan baru tu...Zayyan pun good boy, walaupun dia malu2...tapi dia ni jenis x kesah punya orang...mama cakap nak pergi kerja pun dia redha jerrr...xde la smpai nak gayut kat kaki tak nak bagi mama balik...hahah poyo




yang ni pulak gambar hari kedua...bangga dapat pakai baju sama ngan abang...hihi

itu je lah gambar yang sempat di snap setakat hari ni. Hopefully dua beradik ni dapat sesuaikan diri dgn suasana baru ni. Auni tu ok la sebab ada abang sama kan...lagipun dia dah biasa duduk taska kan

-EndWithLove-




4 comments:

Seri Nuang Shah Alam said...

yeah, dah masuk tadika baru,... syoknya dapat beg baru... name tag baru... kerusi baru

eMMe said...

Sue, tak amik gambar anak pun... baju taska twin pun kaler kuning, merah.. suar tahun ni kaler merah, tahun lepas biru, kene beli gak suar merah... adoi... tapi twin hari pertama yg 2hb Jan tu okey lagi x nangis... yg 5hb tu twin nangis coz sabtu ahad dah dok dgn mama papa dia kan... patot amik gambar de gak kenangan kan.. auni bagus la gud2 girl la dia....

Azian Elias said...

masa tu berlalu terlalu cepat.. tup2 nanti anak2 dah besar panjang..

AMIIZAA said...

Aunty ucapkan Selamat kembali ke sekolah baru zayyan & auni :)

comelnya.....senangkan su satu sekolah, nak hantar dan ambik pon senang :)