Thursday, February 12, 2015

Kembali Senyum

Assalam 

Dah kenapa dengan tajuk tu, kembali senyum, sebelum ni senyum saya hilang sebab demam hampir 2 minggu...ye skrg dah sihat boleh la senyum kembali. Alhamdulillah Allah bagi sakit, menghapus dosa2 kecil kita kan...

Minggu ni baru masuk kerja. Saya suspect demam denggi...Ambik darah sekali dapat result platelet darah 135...Normal 150 ke atas...klau platelet darah 60 baru doktor bagi surat refer ke hospital...ok mmg taknak la dok hospital...hari kedua ambik darah... platelet turun lagi jadi 113. terus en.suami cari daun betik. Malam tu dia tumbuk daun tu sampai dapat jus dalam 2 sudu. Esok paginya kena minum la aku jus betik yang sangat x sedap tu. Ambik lagi darah dan result selepas minum jus betik tu platelet jadi 149....weeehuuuu Alhamdulillah dah x perlu repeat ambik darah...sampai sekarang lebam kena cucuk tu x hilang lagi. So jus betik sangat2 mujarab ok untuk sapa2 yang kena denggi...semua pun tahu kan...Tak lupa jugak sup ketam dan air 100+ okeh...





ni la dia sup ketam air tangan suamiku...siap google tgk resepi ye...hihihi



Yessss Adik dah 4 tahun usianya...5/2 haritu...so tak sempat la nak beli kek ke apa kan...sorry adik mama x sihat masa tu...nak prepare goodie bag kat kawan2 sek pun x jadi dah...tahun depan pulak lah ye dik ;)


ok itu je yg nk nak di update

-EndWithLove-





6 comments:

AMIIZAA said...

alhamdullilah sue dah sihat.....risauuuunya kalau kena denggi...uhukkkkk


happy belated birthday kat auni, kejap jerk dah besar:):)

eMMe said...

Salam Sue, Ya Allah, serius tak tau pun Sue tak sihat... Alhamdulillah..dah kembali senyum, syukur sgt dengar berita ini... mujur la ade husband yg pandai masak...

eh! Auni pun lahir bulan Feb ek.. hepi belated bufday syg..sori la.. aunty tak sempat nak bg hadiah... aunty pun nnt nak bersalin bulan 2 juga.. ade geng nnt.. kak auni n adik baby, heee~

mama maman aka yana said...

take care.. mmg ramai sekarang yg terkena denggi nih.. alhamdulillah sue dah sihat kembali

nina said...

Tu la, rajen-rajen makan penawar. semoga kembali kerja macam biasa dan kembali menulis blog dengan karya-karya yang baharu.

nina said...

Auni ni macam Nad Zainal la.

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Alhamdulillah Sulie dah sihat..sorry sangat tak sempat nak singgah n nak comment kat fb pun..lepas tu aida n family pulak kena kan..memang berhantu betul denggi ni..Macam hsbd aida minum jus betik lepas tu sehari je eloknya lepas tu teruk balik.. sebab rupanya dia kena denggi kali kedua..so memang teruk lah kena..susah nak sembuh..huhuhu..memang mimpi ngeri betul ..