Tuesday, May 12, 2015

Throwback - Jalan2 ke Perlis - Cuti Hari Pekerja dan Wesak


Assalam

Sebelum gambar-gambar ni terperam moh le kita upload dalam blog. Kasi hidup ini blog yang dah macam suam2 kuku je kaedahnya kan...Hadoiiii dasar malas. Cuti 1 mei tu balik kg mertua di kedah. ambik cuti awal sehari sebab taknak terperangkap dlm jem...Alhamdulillah perjalanan kami lancar sahaja.

Plan balik ni nak pergi Padang Besar. Memang tau dah time2 cuti ni mesti sesak giler Tempat tu...Tapi sebab konon nak cari narita yang konon murah pergi la jugak. Pergi dengan BIL ngan family sekali, bwk pulak mil. Gerak awal ke Padang Besar pusing2 jugak lah baru dpt parking, manusia jgn cakap lah, penuh sesak, tu pun terus je cari apa yg nk di beli je. fuh peluh mencurah2 panas ya amat...hoihhh baru panas dunia kan...MasyaAllah

Ok lepas pergi Padang Besar perjalanan diteruskan ke Taman Ular perlis ...Ohoiiii my BIL ni memang rajin la bwk anak2 dia...tapi idak la aku, tempat paling ngeri ni idak la aku nak masuk weiiii...ko pujuk la mcm mana pun tetap tak nak masuk...Geli kot...auni ngan zayyan masuk. masuk la korang... upppsss tapi sebelum tu singgah makan pulut mangga dulu...Almaklumlah Tengah musim Mangga Harum Manis kan...


inilah dia ladang mangga harum manis




Cuaca sangat panas terik















mula2 ingat ini harum manis, rasa pun manis sgt2, rupanya dah habis makan baru tau pelam biasa...tp pulut dia mmg sedap





Ha yg ni baru betul pelam harum manis...tp pulut dia x berapa sedap...syukurrrr





the best my MIL 




Lunch makan pulut dulu, sbb ptg nak g ikan bakar kuala perlis...amboiii zayyan tu









panas2 terik pun sempat bergambo ye...

ok destinasi seterusnya tempat paling ngeri bagi aku ok...

TAMAN ULAR








hoiiihhhh berani la ko zayyan pegang ular...eiiiiii geliiii weiiii...hah masing2 kehausan le tu meronda taman ular, ramai pulak org datang tmpat ni...


ok lepas tu kita gerak ke kuala perlis...nak makan ikan bakar, sampai sana singgah solat asar dulu kat masjid terapung. lepas tu apa lagi kita makan lah

seram tgk belangkas tu




Wah petai pun ada tau









sedapnya Ayer ABCD












ok memang sedap2 belaka, banyak kedai sebenarnya kat sini,pilih je mana uolsss nak...harga sangat berbaloi2 lah klau nk banding dengan harga kat key el kan...


ok tu je lah...kesimpulannya memang best jalan kat perlis, walaupun sangat2 penat...tapi bila lagi kan nak jalan2 ngan family...time cuti je lah boleh kan...

ok bye!!!

3 comments:

eMMe said...

bestnye sue, jalan2 ke Perlis plak, jalan je Sue ni, sonok laaaa...

the legend said...

Tu dia, jalan Perlih.. negeri di utara Tanahair...hehehehe

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Bestnyaa dapat jalan jalancari makan..dah lah sedap semua makanan tuu..ABC tuuu aduhaii..special menggunung with ice cream..sedapnyaa..