Friday, January 8, 2016

KEK COKLAT MOIST SEDAP DAN MUDAH : KEK INSTANT MURAH

Assalamualaikum. 
Entry pertama di tahun 2016 nampaknya nak cerita pasal kek. Kek bukan sebarang kek tau. Eh tapi bukan la kek yang dah siap tu. Sebenarnya nak promote Bisnes Kawan. Tepung Kek Coklat Moist Segera. Ha Sesuai sangat la untuk sesapa yang suka buat kek tapi nak cepat je...bancuh-bancuh siap terus boleh bakar or kukus. Dan Sesuai sangat la untuk orang yang macam aku ni, tak reti buat kek pun...tapi dengan adanya tepung kek segera ni ha pejam mata pun boleh buat...ahahaha..ok meh aku cerita lebih lanjut bersama gambar ye.






dalam satu packet akan dapat apa yg ada dalam gambar kat atas tu ye...bahan-bahan tambahan pun senang nk dapat. Tak payah susah hati buat kek takut tak jadi, lupa letak serbuk penaik ke apa, yang ni confirm jadi sebab cukup semua bahannya dan yang penting sedap. Bukan omong kosong tapi sebab aku dah rasa :)

Bahan-bahan yang perlu disediakan
 1- 3 biji telur
2- 1 cawan susu pekat
3- 1 cawan minyak masak/mentega cair
4- 1 cawan air panas

Cara-cara penyedian kek
 1- kacau telur hingga kembang / berbuih
2- Satukan telur tadi bersama bahan-bahan lain dan kacau hingga sebati dan tidak berketul
3- sapu loyang 8" dengan sedikit mentega dan tuangkan adunan
4- Bakar pada suhu 170c-180c selama 40-45 minit atau kukus selama 45 minit sehingga masak

Topping
 1- 1 bungkus serbuk koko
2- 1 cawan susu pekat
3- 1 cawan minyak / mentega cair

Cara-cara penyediaan Toping
1- Satukan semua bahan dan panaskan diatas api sederhana sehingga berkilat/Double boiler (Jika topping kelihatan agak pekat, tambah sedikit  susu segar / susu cair)
2- sejukkan seketika dan curahkan keatas kek yang telah disejukkan
3- Hiaskan bersama hiasan mengikut kreativiti anda

Tepung Kek Segera ni Dikeluarkan oleh
ADINIE SN Enterprise 

Berita Baik!
Tokey Bagi Harga Promosi untuk Januari RM10.00 sajo. Murah tak? Sangat Murah ok...lepas Januari harga akan kembali kepada harga asal RM17.00

Kek coklat moist lagi sedap dikukus




Kek Coklat Moist yang siap untuk di makan...sedap dimakan kalau sejuk...masuk peti ais buat stok...
 
Untuk Tempahan sila hubungi
012-667 8578 / 013- 671 4023

atau boleh folow Instagram

@adinies_cookies

Ejen dialu-alukan, nak jual pun boleh!


BOLEH JUGA TINGGALKAN NO.CONTACT ANDA DI SINI UNTUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT



12 comments:

the legend said...

Nak kena beli la kek nie...

the legend said...

Kukus tu smart la... lain macam siket bentuk dia

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Murah tu. Tawaran promosi. Boleh dapatkan juga nak rasa.

Jobdirumah Buat Duit said...

Menarik. Boleh nak cuba. Sedap nampak.

OhPanduan said...

Sedapnya. Nak try juga nanti.

the legend said...

Kak Suliea, jom pi Karnival ONE (Online Networking Entrepreneurs) pada 22-24 Jan di Alam Sentral, Shah Alam. Ada Eyqa Sulaiman, Fizo Omar, Elfira Loy dll.

SSulieana said...

jom jom...ahaha...tp x minat fizo...ahahaha

Farahain ZFA said...

hai , ain datang singgah dan follow sini
salam perkenalan :)

follower yang #100

التميز المثالي said...


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

التميز المثالي said...



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

التميز المثالي said...




توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف