Tuesday, May 26, 2015

Seraya Chalet Pengkalan Balak Melaka

Assalamualaikum

Jom Kita Update gambar peram lagi sebelum gambar2 jadi busuk...ahahahaha

Geng Kelab Tepi Tasik kali ni pergi Jalan2 ke Melaka. Sebelum ni Pergi PD...Kali ni jauh sikit dari PD la...kami pilih tepi pantai lagi...dalam 8 family jugak la join trip kali ni, tak termasuk anak2 dara...Kami menginap kat Seraya Chalet Pengkalan Balak. Chalet ni agak dekat dengan pantai...tapi kami bertuah dapat dok chalet baru...sebab chalet lain penuh, ramai org buat family day hari tu.

Geng kami memang suka santai2 je, malas nak buat game bagai...hahahaha...aktiviti sendiri lepak2 tepi pantai je...malam ber BBQ tu je...tp sgt best...tapi at the end ada kejadian yg menakutkan...huhuhu....jap lg aku cerita yeeee....suspen la sgt...hihihi



katil besor boleh tidur anak 4 beranak...nak bentang toto kat bawah tu pun boleh luas...4 5 org dewasa pun boleh sumbat...ahahaha...ada sejadah juga, towel pun ada disediakan





seronok la dapat jalan2...nasib chalet cantik, baru semuanya ekon pon baru so sejuk 





sederet ni geng kami je yg konker, rasanya ada 10 bilik





Bilik air baru bersih je la kan...





Eh gambar malam terus ek... masing2 sampai lepak2 je kt bilik sbb nak mandi laut panas sgt cuaca, dekat pukul 6 baru turun pantai, tu pun panas sgt cuaca...






nyum nyum...terima kasih kepada semua yang prepare brg2 utk ber BBQ yg sgt2 last minit...ahahaha






kat khemah tu ada family day jugak...sakan diorang berfamily day...siang tu diorang ada buat game bagai





berkelah tepi pantai di malam hari





ni breakfast esok paginya...nasik lemak ni sgt sedap...2 bgkus sekali hadap...bab makan x payah risau byk kedai makan...klau malam, medan ikan bakar pun ada





layan nasik lemak tepi pantai...wallahhh.





ni geng2 anak dara pagi2 terus mandi laut





banana boat pun ada




kami pun apa lagi join la...rupa2 rupanya diorng ckp kat sini byk obor2...nasib la xde yg kena masa kami pergi ni...




tgk cuaca tu...mendung nak hujan...masa ni dah guruh2 dah...nak hujan



si zayyan menyakat apa ntah masa ni...hoihhhh beria gelak






ok meh cerita apa yg kejadian yg suspen sgt tuh...tengah syok2 mandi tetiba ada kilat pastu diikuti dentuman guruh yg sangat kuat...bukan bunyi guruh dah tapi dentuman guruh ok...mengucap kami...tak tunggu apa dah semua org yang kat pantai tu termasuk kami lari balik chalet...eh tak la lari jalan je...huh mmg kus semangat...

rupanya ada pokok tumbang mungkin sebab kena panah petir tu...dan yang tragis nye sorang budak umur 5 tahun tak salah la...kena hempap pokok or dahan tu ke, x pasti dan meninggal...Ya Allah, dah ajal dia

ok lepas dah naik tu mmg tak turun dah lah...siap2 mandi tunggu nk check out je


lepak2 sambil kemas2 nk check out



Banner Kelab Tepi Tasik, tapi pergi pantai...hahaha...eh semak betul la penyapu tu



amboi boss segak berselfie...eh yg kt atas tu mcm x puas hati jer...hiks



sementara menunggu yg lain siap utk sesi bergambar


Happy nyeeeee



sempat korang soping baju ye...eh penyapu tu mmg semak betul lah



Budak comel





ok get ready





ok jom balik...ada jugak yg x sempat bergambar...ini je yg ada...lambat beno siapnya...ahahaha



sebelum balik singgah makan nasik dulu...gerai tepi laut...asam pedas dia sgt sedap...aduhaiii terliur


Ok itu je nk cerita...kesimpulannya mmg best...kami bercuti bajet murah2 je...InshaAllah ada rezeki kita pergi tempat lagi best ye...Yang penting semua happy!!!!


9 comments:

eMMe said...

Assalam Sue, bestnye lepak tepi laut, bestnyeeeeeee...........nak jugak mandi laut...

mama leen said...

bestnya cuti2

the legend said...

Syoknya jalan-jalan ke tepi laut ke Melaka.. best best

the legend said...

Budak comel tu anak sapa tu?

ermmm boss selfie. Bang Zaidi tak puas hati la tu.. sebab muka dia tak masuk heheheheheheee...

dalila said...

sy penah menginap kt cni..tp dpt chalet yg lama..tak berapa puas hati :(

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ said...

Wahh seronoknyaa berkelah tepi pantai..lama tak eprgi laut..kesiannya budak yang 5tahun..mungkin dah ajal dia kan..Al-Fatihah..

Nabilah Farhana said...

Salam,.. Ade lg x perkhidmatan chalet ni? Berapa ringgit ye? Boleh x saya dapatkan no pihak yg menguruskan chalet ni?

SSulieana said...

Nabilah Farhana

Ye masih beroperasi lagi chalet ni...untuk contact boleh layari http://www.chaletseraya.com/

Mohd Hakim said...

Menarik....