Tuesday, July 3, 2012

Sehari di Klinik ENT-Hospital Serdang

Semalam kitorang cuti, si kenit tu ada appointment dgn doktor kat klinik ent hospital serdang...appointment kali kedua...dan semalam adalah hari yang sangat memenatkan...bukan penat apa pun, penat menunggu...sampai hospital lebih kurang pukul 9.45 pg...appointment dengan doktor pukul 10pg...kene daftar dulu...tunggu sampai pukul 10.15pg baru no. dipanggil...pergi pulak dalam klinik tu...menunggu lagi no. dipanggil untuk jumpa doktor...nak tau pukul berapa baru jumpa doktor...hampir pukul 2 ptg!!!!sangat lembap servis...auni sempat tidur seround...hazab okeh...kalau bukan sebab anak memang x sanggup aku nak menunggu...lepas jumpa doktor ambik ubat pulak...tunggu lagi dan dekat pukul 3 ptg baru gerak balik dr hospital...fuhhh!!!

Sebab apa auni kene jumpa doktor ni...dari dia baby lagi kes telinga dia berair...ini normal bagi anak2 yang mengalami selsema dan batuk yang berpanjangan...tapi tak semua baby akan kena...tapi auni banyak kali kena kalau tak silap ada la 7 atau 8 kali telinga dia berair...last dia kena akhir bulan 5 haritu...so kene refer doktor pakar untuk memastikan gegendang telinga dia ok...kalau biar takut nnti effect kt pendengaran dia dan takut akan jejaskan pembelajaran masa dia besar nanti...result semalam gegendang telinga belah kanan ok takde masalah...tapi telinga sebelah kiri ada lembap sikit...kene cuci tapi bila dah cuci benda dalam telinga dia tak boleh keluar sebab dh melekat mcm glu!...haih...so doktor bagi ubat titik telinga dan akan datang lagi untuk appointment sebulan dari sekarang!...arrrgghhh menunggu lagi la jawabnya...takpe demi anak apa2 pun kene buat jugak!...mintak2 xde apa la yg serius...



keboringan di hospital sambil mengklebet dompet mama...

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah tak ape ape tu..

eMMe said...

oh Auni check tinge ek... ingat mak dia yg tak sihat... oh, tak penah lagi gi Hospital Serdang....lembap gak ek servis kat situ... baik lagi Hospital Putrajaya kot...kot je la... tah2 same je.. tapi biasa la kes menunggu, kalo tak kerana baby dlm perut ni, korban demi nya utk kebaikan dan kesihatan bersama...

anie said...

yeke...siannye..hopefully tinga auni yang comel nie ok je..xde apa2...

mmg tensi klu lembap mana2 tpt gie...sabar je ok

Liza Othman said...

mmg sakit jiwa tunggu lama2 kat spital. kesian budak2 dok lama2 kat hospital..
hopefully auni ok..