Monday, July 8, 2013

cerita Shopping raya untuk anak2

Assalamualaikum...hamboih puasa pun belum dah cerita shopping raya kan...ye la nnti dh puasa x larat nk jalan...hehe...

Macam biasa persiapan anak2 lebih penting dari mak pak nye...sabtu lepas selesai cari baju anak2...sederhana sahaja macm tahun2 lepas...berbelanja dengan berhemah, tapi tu pun rabak jugak la poket...huhu takpe la setahun sekali...rezeki anak2...so senang kot2 la dapat bonus nnti boleh siap utk persiapan lain...duit minyak, duit tol, duit raya, duit nk beli kuih raya...arggghhh byk nye...persoalannya dpt ke bonus tahun ni!!!!hahaha...yg keje gomen aku tau mesti dapat punya kan...apa2 pun syukur2...

ingat nk shopping dekat2 je...so decide pergi je Aeon equin...sebelum tu jumpa plak benda alah ni...best kan buaian ni...rasa nk rembat je satu...best gila duduk dalam ni...abah dh kenan sgt dah...eh ke mama yg kenan...hehe...nnti kita survey lagi ye abah ye...x mahai pon...haha



hasil rembatan utk hari raya
ingatkan masa kat Jusco tu dapat la setel kan semua nya tapi xde maknanya...x berkenan...dapat seluar jeans auni 2 helai, baju melayu zayyan dan dress auni...tahun ni nak nmpk lain, bagi auni pakai ala2 jubah mcm kt gambar tu...kt belakang siap ada tali lagi...comel...

lepas setel kat jusco terus ke parkson alamanda plak, baru teringat yang kat parkson tu ada jual t-shirt Ben10,Superman, batman, angry Bird dll...so zayyan ambik Ben10 dan Superman...bukan apa zayyan klau t-shirt plain ke kemeja ke mmg dia x nak pakai...mengada kan...

Untuk Auni macam biasa mothercare la pilihan aku....ntah memang suka beli baju auni kat mothercare...best...nasib baik ada jugak yang dah beli awal2...so beli yg ni x terasa la sgt...cuma lepas ni top up sikit2 je lagi...dah tu jela cerita nye...Korang plak Macam mana?

ok bye!

4 comments:

eMMe said...

Salam Ramadhan Sulie,

baju Raya twin blom beli lagi...

InshaAllah.. akan shoping nnt...

SSulieana said...

emme

xpe ada masa lagi...pelan2 ye hehe

amy suhaiza said...

syioknya, dah beli baju raya....

~MommyAida~ said...

huhuhu..aida xsempat lagi nk g bli bju raya anak2..tahun ni mngkin plan last minit since tak blk kdh pn kan tahun ni..hihihi..so mlm raya pn bleh cari lg..kakakak..baju auni yg jubah tu sweet sgt..tak sabar nk tgk auni pkai...