Tuesday, August 20, 2013

Gambar Raya 2013


Fuhhhh dah masuk syawal 13 baru la hegeh2 nak update gambar raya...malas nyela...tapi kalau tak letak kang xde kenangan pulak...ku gagahi jua untuk update gambo raya...tapi entri raya aku xde la berpart2...sebabnya hari raya pertama je bergambar, raya seterusnya adalah xde gambar langsung...hehe

3 orang family abang dengan 2 orang family kakak xde dalam gambar, yang ada 6 orang family je...kalau cukup korum semua sekali 11 orang adik beradik...tapi no hal...yang ada ni pun macam nak pecah rumah mak...hahaha

jom nak share gambar raya ku dengan family tersayang...eccheeeewwahhh!!!


*
*
*
*
*
*
*







Auni dan Cousins



sebahagian anak2 buah ku...yang lain2 semua lambat beno siapnya...lotih nak menunggu ambik gambar ramai2...


Auni dan Kakak Qiela



anak2 lelaki dan menantu2 lelaki dan cucu2 lelaki...untuk makluman yang ada dalam gambar ni 3 anak lelaki mak dan dua menantu, yang menantu sah2 la husband aku dengan yang pakai baju coklat...ada tiga lagi abang aku xde dalam gambar, kalau semua ada enam orang semuanya...tengok zayyan siap makan kuih raya dengan bekas2 sekali dia bawak keluar...



yang ni pulak semua cucu2, sorang menantu perempuan dan 3 anak perempuan mak, yang xde dalam gambar kakak aku lagi dua orang...semua sekali anak perempuan mak lima orang...


Family abang ku yang sulong, tahun ni tahun kedua mereka beraya tanpa kakak iparku yang dah meninggal...



Family kakak aku yang no.6, tinggal kat Ipoh bersama 5 orang anak2nya...



Kakak aku yang no.8 bersama dua anak, kakak aku ni la sekarang yang teman mak aku duduk kat kampung...kalau tak mak duduk sorang2




eceh...nak jugekkk...yang ni anak mak yang bongsu tau...hiks




Zayyan tahun ni raya xde songkok...tengok la kasut raya pun x pakai...dok ada dalam kereta...belasah la...



Abah ngan anak dara kesayangan


Zayyan Ntah kemana...so bertiga je la...



sementara nak tunggu semua orang berkumpul sempat lagi diorang ni angkut balang kuih raya bawak keluar...haha




Anak daraku di pagi raya duduk bersimpuh di tangga, amboi anak mama omei2




Gambar paling aku suka, nampak klasik setelah di edit...Zayyan monyok sebab asyik nak main je...huh




Inilah hasilnya Gambar potrait kami Edisi Aidilfitri 2013


7 comments:

~MommyAida~ said...

Wahh meriahnya Raya Su n Family!!ramai betul adik beradik!mmg gamat sungguhlah rumah mak su kan..tak tau pulak Su anak bongsu..patutlah tengok anak2 buah semua macam sebaya je..hihih..Auni, anak dara paling sunti...comell!!

SSulieana said...

ye aida meriah sangat...anak buah semua dh besar, yang sulung dah nak kawen pun...hehe

mama maman aka yana said...

cantik pic.. meriah2.. :)

eMMe said...

muke auni cam mia sara bila pakai tudung... tgk tak yg cite MS pakai tudung, yg dia tak puasa tu... camtu la...cute...

suke la suasana kampung Sulie.. penuh pokok bunga.. ramainye adik bradik Sulie, meriah kan...hehe..

SSulieana said...

mamayana - family ramai tu yg meriah..hiks

eMMe - mmg ramai kata cam muka mia sara tapi yg ni versi x berapa nk ceroh...hehe

amy suhaiza said...

tu belum semua adek-beradek dok berkumpui. ada yang tak dak tu, Laili Jamaidah dan Azhar Ahmad (suami) takdak dalam gambor ni, mungkin beraya kat Kolompo...

SSulieana said...

amy suhaiza - jem dgn azhar tahun beraya kat pulau redanggggg...