Friday, August 23, 2013

Jamuan Raya Zayyan Dan Auni

Salam Jumaat semua

Harini di tadika & taska zayyan dan Auni ada majlis hari raya...macam biasa diorang kena la pakai baju raya kan.Tapi pagi tadi Zayyan ingat pakai baju raya tu nak balik rumah nenek ngan rumah tok, sabo jelah...

dan macam biasa jugak la, parents kena bawak makanan masing-masing...untuk anak umur 1-4 tahun diorang tetap kan untuk bawak menu ringan2 sahaja, contoh air atau kuih muih. Untuk anak umur 5-6 tahun kena bawak menu yang berat2 sikit la...macam bihun /mee goreng, ketupat, lontong dll...maklumlah anak2 yg dah besar ni kan mkn byk sikit dari yg umur 1-4 tahun tu kan...hehe

kali ni aku buat nasi impit dengan kuah kacang dengan jajan2 dan biskut raya...x kesah la aku bawak menu berat kan, bukan susah pun...tapi sebenarnya first time aku buat sambal kuah kacang tu...nampak mcm jadik je...haha...janji rasa dia mirip2 mcm mak buat...cuma x pedas sangat, untuk bebudak pun kan...







Inilah hasilnya...kalau kuah kacang mak mesti letak ayam, versi jawa, tapi yg ni aku buat kosong je...

4 comments:

eMMe said...

kuah kacang nampak cam sedap...
pandai la Sulie masak...
Me pun penah buat sendiri kuah kacang, heee... tapi wat main2 je pun sedap.. kire jadi la kan.. pastu cicah dgn cekuduk bawang...lagi la suke.. esp. mr HuB la..feveret dia..

dato' shake said...

nanti 29 ogos, bulehlah bawak kuah kacang versi jawa ni.. amacam? sekali dengan begedil

~MommyAida~ said...

hihihi..samalah dengan mak aida..kalau buat kuah kacang confirm letak Ayam sekali..hihih..Wahh untungnya Zayyan n Auni..dapat bawak makanan sedap p sekolah hari ni..mesti comel dua beradik tu pg skool..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com