Monday, November 24, 2014

Dinner kami sabtu ahad

Assalam 

Amacam weekend korang. Aku hari sabtu petang ada hari konvo & konsert Zayyan (next entry ok)...Hari ahad malas nak pergi mana2...petang2 sekarang pun asyik hujan je kan...so baik tidur lagi lah nikmat...nasib lah tak pergi karnival upin ipin tu, tgk org update kt FB bukan main hazab lagi jem ngan sesak lagi kat PICC tuh...Next time buat le kat stadium...besor sikit kan

ok meh layan menu simple aku dinner malam tadi, kesahnya petang tu nak pergi je pasar malam. Si Zayyan dok lah berzikir tak abis2 nak beli mainan, nak beli tanah liat (play doh, kes byk sgt tgk youtube la ni) pastu kejap2 nk ultraman lah...hoih la anak gaji tak masuk lagi kot...hahaha tu yg plan nk beli jer kat psr malam...sekali hujan lebat smpai malam...kesian jugak la kat dia kan...Auni pulak asyik tanya, kita nak pergi mana ni, konon buat2 tanya dengan harapan ckp nk kuar pergi psr malam...hahaha

ingat pergi pasar malam boleh la rileks x pyh masak kan...haha dasar pemalasss nih...perut lapar kot, nasik siang tadik byk lebih, goreng je lah nasik tuh...sonang!!!


air teh o panas nikmat nye minum hujan2 weiii...ayor teh pun ambik gambar...lantak



Nasi goreng dimakan bersama ayam goreng 



budak serabai makan...tuh tengah lawan makan dengan abah, sapa cepat dia menang...tu yg dia sumbat sumbat penuh mulut

Menu kat bawah ni pulak masa sabtu malam...kes malas masak jugak, hadoih la parah mcm ni...penyakit sungguh...haha...makan kat Ikram Mikael Ikan Bakar, tepi highway LDP tuh...makanan kat sini boleh tahan sedap...harga pun tak mahal sgt...Masih mampu bayar...tp kalau hari2 boleh kering poket...










again, budak serabai baru habis pilih menu nk makan apa...skrg tgh memujuk potong rambut depan dia tuh, siksa





Air sirap ais feveret dan teh o ais, satu lagi sirap laici




Ikan masak pedas, telur dadar, sup campur dengan sotong grg tepung...sotong tu auni hadap dia sorang jerrr...huh

ok tu jerrr

-EndWithLove-

5 comments:

AMIIZAA said...

slams sue,

sedapnya tgk kakak comel makan nasi goreng:):)

Adam Haqimi said...

Serabai tp tetap comey..

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Huhu..nasi goreng tu pun nampak sedap..hihi..aida pon kalau malas, masak je nasi goreng atau mee hoon goreng..confirm habis jugak..hihih..Ikan masak sedap tu nampak best..boleh usha kedai ni nanti..hehe..Zayyan makin besar dah ikut muka abah sebiji kan..sama macam Aqil..ikut muka daddy..huhuhu

eMMe said...

NYUMMY... nasi goren tu cam menarik, same ayam goreng, huhuuh.. selera je tgk makanan ni hahahah!

eMMe said...

Sue, update la..bila nak belanja Me makan, heee~